Oldal alja

Alapértelmezett színséma (grafikus nézet)

Recepttár-oldal

Túró rudi torta

 

Hozzávalók:

 

Töltelékhez:

 

Elkészítés:

Tegyük az összetört kekszet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk össze. Hagyjuk a gépben, öntsük hozzá az olvasztott vajat, a szirupot, majd kapcsoljuk be egy pillanatra ismét, hogy jól összedolgozza. Szórjuk a vajas kekszet egy 20 centi átméroju kerek lecsatolható oldalú tortaforma aljára (érdemes a forma aljába belevágni egy ív sütopapírt), majd kezünkkel egyengessük el simára. Kanalazzuk a krémsajtot egy tálba, üssük rá a tojásokat, tegyük hozzá a vaníliás cukrot, a keményítot. Szórjuk rá a cukrot, és tegyük bele a tejfölt. Kézi habverovel jó alaposan dolgozzuk össze, majd kanalazzuk a felét a kekszmorzsával kibélelt formára. Simítsuk el a tetejét, majd tegyük rá a félbetört túró rudikat. Fedjük be a maradék sajtos krémmel, egyengessük el a felületét simára, majd forró sütoben 150 fokon körülbelül 40-45 percig süssük. Ha elkészült hagyjuk kihulni, utána vágjuk cikkekre, friss mentaággal dekoráljuk.

 


Dorseti-almatorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, négybe vágjuk, és a magházat kiemelve felszeleteljük. Meglocsoljuk a fél citrom levével, és félretesszük. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe.
Egy nagy edénybe tesszük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, az őrölt fahéjat és az őrölt szegfűszeget. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a puha vajat. Elmorzsoljuk. Belekeverjük az almát és a lecsepegtetett mazsolát. A négy tojást egy tányérban sárgájával együtt felverünk, mintha rántottát készítenénk, és a lisztes keverékhez adjuk, összekeverjük. Ezt a kissé tömör tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformában kisütjük kb. 45-50 perc alatt.

Nagyon finom és különleges.

 


Túrógolyó

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A túrót a porcukorral összekeverjük (ízlés szerint vaníliÁS cukrot is lehet bele tenni), majd 10 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, összekeverjük. A masszából nedves kézzel apró golyókat formázunk, és megforgatjuk kókuszreszelékben. A golyók közepébe lehet tenni mogyorót vagy mandulát. (Ha mandulát teszünk, akkor előtte áztassuk forró vízbe, úgy könnyen lejön a héja.)

 


Gyors és finom almássütemény

 

Hozzávalók:

A tésztához: